Maria Glòria Farrés, al ‘No ho sé’ de RAC1

farres and peris
15 febr. 2022

Maria Glòria Farrés, la veu més veterana de Matadepera Ràdio i una veritable institució a les ones, va ser entrevistada aquest dilluns al programa ‘No ho sé’ de RAC1 que presenta Agnès Marquès de 2/4 de 9 a 2/4 d’11 de la nit.

El punt de partida va ser el passat diumenge 13, amb motiu del “Dia Mundial de la Ràdio” i amb una piulada del seu fill Joan Carles Peris, cap de la secció internacional de TV3. A l’entrevista Farrés va parlar dels seus orígens, de les diferències entre la ràdio d’abans i la d’ara, dels dos programes que actualment estan en antena (“Només clàssica” –dijous a la mitjanit- i “Ràdioteatre de Matadepera Ràdio” –darrer dimecres de cada mes a les 10-), i de les satisfaccions que li ha proporcionat el mitjà.

Maria Glòria Farrés (Terrassa, 1934), va ser una de les veus principals de Ràdio Terrassa entre 1953 i 1958, al costat d’altres locutores com Antolina Boada o Lídia Segués. Hi va fer tota mena de tasques: des de presentar temes musicals, a realitzar tot tipus de  programes o participar en sessions de radioteatre. D’entre els programes que va locutar destaquen “Contrapunt”, “Nosotras” i “Cigronet”.

Als anys 80 va tornar a participar a l’emissora, perquè es va reconstituir el grup de radioteatre, amb velles i noves veus, que va funcionar fins a la desaparició de Ràdio Terrassa. Paral·lelament, va començar a col·laborar a Matadepera Ràdio, on ha fet diversos programes pràcticament des del 1993. Ha fet altres espais d’entrevistes i de música clàssica, com “Adagio“, “El Gran Auditori” o “Només clàssica”.

A la dreta, Maria Glòria Farrés amb el seu fill Joan Carles Peris i Agnès Marquès a l’entrevista que va tenir lloc als estudis de Matadepera Ràdio.

Podeu recuperar l’entrevista clicant l’enllaç que trobareu en aquesta mateixa pàgina. Punxa aquí 

Encara no hi ha comentaris