QUI SOM

mesa de mezclas

Matadepera Ràdio, l’emissora municipal de Matadepera, va néixer a la Festa Major de 1981. Un concurs de radioaficionats va ser el punt de partida per a què dos terrassencs, Miquel Dalmau i Jaume Planas, proposessin a Joan Soley la instal·lació (provisional) d’una emissora de ràdio que només havia d’estar en funcionament aquells dies de celebracions. La primera seu de l’emissora va ser les antigues escoles municipals, que actualment acullen el Parc de Bombers (Carrer Joan Paloma amb Carretera de Terrassa) i posteriorment va a anar al famós garatge d’en Soley fins ubicar-se a partir de 1987, al soterrani del Carrer Pere Aldavert número 4, on s’hi troba el Casal de Cultura. El mes de desembre de 2009 es realitzaria el trasllat als actuals estudis, situats al mateix edifici però amb una major visibilitat, i al 2012 entra en funcionament el segon control tècnic. El seu dial és 107.1 de la FM i la seva pàgina web, www.matadeperaradio.cat que es va posar en marxa el setembre de 1999. Al 2017 va remodelar-se completament.

Matadepera Ràdio depèn de la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Matadepera, nodisposa d’ingressos propis i no emet publicitat. La cinquantena llarga de col·laboradors que hi treballen ho fan pel simple i exquisit plaer de fer ràdio, tinguin o no experiència prèvia. Al no estar sotmesos a directrius comercials o empresarials, els seus col·laboradors disposen d’una llibertat total per dur a termes les seves propostes. D’aquesta manera, a la graella de l’emissora hi ha propostes de tota mena. L’emissora emet un informatiu a la setmana i completa la seva programació amb una acurada selecció musical que permet que hi hagi emissió les 24 hores del dia, els 365 dies l’any.

Al llarg de la seva història, Matadepera Ràdio ha estat fidel al seu doble objectiu: ser una escola de ràdio per a futurs professionals i oferir un servei al poble.