Maria Glòria Farrés, al “Banc de veus”

Gloria Farrés
07 gen. 2021

Maria Glòria Farrés, la veu més veterana de Matadepera Ràdio i una veritable institució a les ones, és una de les integrants del “Banc de veus”, una iniciativa de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona que pretén recuperar la memòria de les veus i les històries de les radiofonistes a Catalunya. El projecte, presentat fa pocs dies, va en paral·lel a l’exposició del Museu d’Història de Catalunya “Dones a les ones”, que posa en valor el treball professional de les dones al llarg dels 95 anys de ràdio a Catalunya i que es pot visitar fins al proper diumenge 21 de febrer.

Maria Glòria Farrés (Terrassa, 1934), va ser una de les veus principals de Ràdio Terrassa entre 1953 i 1958, al costat d’altres locutores com Antolina Boada o Lídia Segués. Hi va fer tota mena de tasques: des de presentar temes musicals, a realitzar tot tipus de  programes o participar en sessions de radioteatre. D’entre els programes que va locutar destaquen “Contrapunt”, “Nosotras” i “Cigronet”. 

Als anys 80 va tornar a participar a l’emissora, perquè es va reconstituir el grup de radioteatre, amb velles i noves veus, que va funcionar fins a la desaparició de Ràdio Terrassa. Paral·lelament, va començar a col·laborar a Matadepera Ràdio, on ha fet diversos programes pràcticament des dels inicis de l’emissora. Ha fet espais d’entrevistes i de música clàssica, com “Adagio“, “El Gran Auditori” o “Només clàssica”, actualment en antena els dijous a la mitjanit. Encara avui, als seus 86 anys, continua dirigint un grup de radioteatre que posa en antena una obra mensual el darrer dimecres de mes a les 10 de la nit.

Encara no hi ha comentaris