Lliurament dels Premis Ràdio Associació

Maria Glòria Farrés
19 maig 2022

La col·laboradora de Matadepera Ràdio Maria Glòria Farrés serà distingida amb una Menció d’Honor a la 22a edició dels Premis Ràdio Associació de Catalunya que es lliuraran aquest dijous a la tarda en un acte que es podrà seguir a través de You Tube, l’enllaç del qual trobareu en aquesta mateixa notícia. Aquest any, a més, hi ha la particularitat que aquest reconeixement anirà acompanyat del diploma corresponent i d’una insígnia de plata que reprodueix la figura principal: el micròfon de reportatge dels anys 30.

Tot i que ha estat vinculada amb l’emissora municipal de Matadepera des de fa 29 anys, Maria Glòria Farrés (Terrassa, 1934), va ser una de les veus principals de Ràdio Terrassa entre 1953 i 1958, al costat d’altres locutores com Antolina Boada o Lídia Segués. Hi va fer tota mena de tasques: des de presentar temes musicals, a realitzar tot tipus de  programes o participar en sessions de radioteatre. D’entre els programes que va locutar destaquen “Contrapunt”, “Nosotras” i “Cigronet”. Als anys 80 va tornar a participar a l’emissora, perquè es va reconstituir el grup de radioteatre, amb velles i noves veus, que va funcionar fins a la desaparició de Ràdio Terrassa. 

Matadepera Ràdio, ha fet diversos programes des del 1993, tots relacionats amb la música clàssica: “Adagio“, “El Gran Auditori” o “Només clàssica”, actualment en antena els dijous a la mitjanit. També dirigeix el “Ràdioteatre de Matadepera Ràdio”, en antena el darrer dimecres de cada mes a les 10 de la nit.

Altres guardonats en aquesta edició dels premis RAC han estat el periodista Jordi Armenteras, de RAC1, “El matí i la mare que el va parir” de Ràdio Flaixbac, “La Torre de Vidre” de Catalunya Ràdio, la secció “Il·lustres Execrables” del programa “Via lliure” de Xavi Bundó (un altre excol·laborador de Matadepera Ràdio), “Oh my goig” de Betevé, i “Les Veus de Casa” de Ràdio Benicarló. També s’ha distingit el TN-Comarques de TV3 amb el “Guardó 1924” i han rebut Mencions d’Honor el youtuber Pol Bassó, i els periodistes Lluís Flaquer i Christian Garcia.

A la dreta, Maria Glòria Farrés, als estudis de Matadepera Ràdio en la gravació d’un “Només clàssica”.

Enllaç per seguir l’acte: https://youtu.be/XX500yQDK0Q

Encara no hi ha comentaris