Els Troians redescobreixen la “Caputxinada”

05 gen. 2018

Aquesta setmana, “A les Portes de Troia” parlarem de “la Caputxinada” i dels estudiants que van organitzar-se per lluitar contra el franquisme. L’any 1966, diversos estudiants universitaris van reunir-se al convent dels Caputxins de Sarrià per crear el Sindicat Democràtic d’Estudiants. La policia franquista, tanmateix, va tractar d’impedir-ho. Amb tot, la llavor de les canvi ja havia estat plantada i, d’aleshores ençà, els estudiants seguirien lluitant contra la dictadura.

El programa “A les portes de Troia” va néixer a Matadepera Ràdio fa cinc anys, el 2013, i ha anat creixent fins a convertir-se en un dels referents de la difusió històrica en català, arribant a emetre’s a través d’una trentena d’emissores catalanes.

Cada divendres a les 6 de la tarda, els historiadors de capçalera del programa, en algunes ocasions acompanyats d’algun convidat especialista amb el tema, expliquen de manera monogràfica un episodi històric. L’equip troià està format pels historiadors Sergio Rodríguez, Alberto Reche i Oliver Vergés. Us esperem cada setmana a les ones de Matadepera Ràdio!

La direcció de facebook és www.facebook.com/portesdetroia

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta