Un altre Sagarra a Matadepera Ràdio: “Dijous Sant”

Dijous-Sant-
30 març 2021

Matadepera Ràdio emet el darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre, una nova obra de radioteatre, que es pot recuperar a l’endemà al web de l’emissora. A causa de la pandèmia es recupera una obra que ja ha passat per antena, en aquesta ocasió, “Dijous Sant”, de Josep Maria de Sagarra.

Sagarra és un d’aquells grans autors de la literatura, el periodisme i la dramatúrgia catalana, que després de dècades de molta popularitat, ha caigut en un injust oblit. L’autor de “La ferida lluminosa”, “L’hostal de la Glòria” o el “Poema de Nadal” ens porta una obra moralitzant ambientada per Setmana Santa amb personatges populars i vigorosos, i la prosa poètica tan característica d’ell per una història en què, com acostuma a passar, no importa el què passa, sinó com s’explica. Definida com un poema en tres actes, va ser estrenada al teatre Romea de Barcelona el 6 d’octubre de 1919. L’obra va ser interpretada per Maria Glòria Farrés, Natàlia Grandia, Ricard Martínez, Nil López, Albert Puig, Vicenç Lorenz i el ja desaparegut Santi Rovira i es va emetre el 30 de març de 2016.

Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic i la presentació van a càrrec de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta