La connexió de Francino amb Matadepera Ràdio

Josep Maria Francino
03 des. 2021

Amb la mort aquest dimecres del periodista i músic terrassenc Josep Maria Francino la ràdio catalana ha perdut un dels seus referents més destacats. I com a persona inquieta que era, va estar també vinculat amb Matadepera Ràdio en diverses ocasions. La més destacada va ser fa prop de 15 anys, quan es va iniciar el projecte del trasllat de l’emissora, instal·lada des del 1987 al soterrani del Casal de Cultura. Francino, amb d’altres responsables de la municipal, va dissenyar l’actual emplaçament, a la planta baixa del mateix equipament, on hi havia instal·lada “la Sala del Parc”, amb dos controls tècnics i un locutori.

També va col·laborar en dos programes del periodista Roger Escapa: a la temporada 2011-2012 amb “les meves cançons d’amor” dins de l’espai “Jo també t’estimo”. I una temporada més tard, la 2012-13 amb “Velles glòries”. També va ser el convidat al primer programa de “L’aprenent”, espai que presentava Nil Via amb Albert Tomàs i Aina Amat i que es va emetre el 3 d’octubre de 2012.

Entre molts altres càrrecs, Francino havia estat director adjunt de Ràdio Terrassa; creador i director de Ràdio Club 25, director general de Catalunya Ràdio, director de Ràdio Associació de Catalunya, i director de Ràdio Olot, Ràdio Sant Joan i Ràdio Banyoles. Guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona (1992), i el Micròfon d’Or de Ràdio Terrassa (2005), Francino tenia la música, la ràdio i els Beatles com a tres de les seves grans passions.

Encara no hi ha comentaris