“Invisibles” tracta l’acollida de menors

invisibles
18 juny 2020

Un dijous més tenim “Invisibles”, un programa presentat i dirigit per Paula Solís que pretén parlar de les causes i conseqüències de les problemàtiques socials que ens envolten i, sobretot, donar veu als col·lectius i persones que treballen dia rere dia per trobar solucions.

En el programa d’aquest dijous (19.00h), que es repetirà la propera setmana, es tractarà l’acollida de menors. 727 famílies catalanes acullen més de 900 menors tutelats per l’Administració. Tot i això, més del 80% dels infants i adolescents que no poden conviure amb la família d’origen viuen en centres institucionals.

Escoltarem les veus de Liena Rivko. Ella va ser una nena en situació d’acollida a Matadepera en la família de la Kika Gasol i l’Estel Malgosa. També aprofundirem en el sistema d’acollida gràcies a les aportacions de Fabiola Espinosa, psicòloga de la Fundació IRES, i de Mario Cuèllar, membre de Terrassa Saharaui. Ambdues entitats coordinen l’acollida de menors ja visquin a Catalunya o al Sàhara Occidental. I per últim, escoltarem l’entrevista a Josep Rodríguez, director de l’Associació Educativa Can Palet i el Grup Colònies Ca n’Anglada, dos espais on es dediquen a la cura d’infants i adolescents en risc d’exclusió social, i a l’acompanyament de les seves famílies.

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta