Guions de “La Cova del Drac” passen a l’Arxiu de la Sardana

07 febr. 2018

El rigor, l’exigència i la professionalitat poden acabar tenint el seu reconeixement, encara que sabem que no sempre és així. El passat diumenge 4 de febrer, el responsable del programa de sardanes i de cultura tradicional de Matadepera Ràdio “La Cova del Drac”, Jordi Saura va fer lliurament a l’Arxiu del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres d’una col·lecció de guions i arxius sonors dels 14 programes que la temporada 2016-2017 tenien com a tema central la sardana a Figueres entre 1926 i 1937 així com el concurs musical de composició celebrat el 1967 a la capital de l’Alt Empordà.

El lliurament es va fer en el decurs del concert de cloenda de les celebracions del bicentenari del naixement de Pep ventura, un concert que va estar conduït i presentat per Jordi Saura.

Davant la gran informació que aportaven els programes de “La Cova del Drac” sobre la història de la sardana a Figueres, el Foment de la Sardana va convidar al responsable del programa a conduir l’acte i reproduir, a la primera part del concert, l’emissió d’un programa de ràdio, amb la particularitat que en aquesta ocasió la musica era en directe interpretada per la cobla Reus Jove.

En declaracions a www.matadepera.cat, Jordi Saura ha comentat que “Des de “La Cova del Drac” es considera tot un honor que els guions i arxius sonors fruit de la recerca feta a hemeroteques i bibliografia formin part del fons documental del Foment de la Sardana Pep Ventura, de Figueres”.

“La Cova del Drac” és el programa de temàtica sardanista i de cultura tradicional i popular que Matadepera Ràdio emet cada divendres de 8 a 9 del vespre, tot i que els seus programes estan també disponibles a la secció “Ràdio a la carta”.

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta