‘Exòtica Ràdio’ homenatja Harold Budd

harold
14 des. 2020

El veterà programa “Exòtica Ràdio” que presenta i dirigeix Toni Martínez homenatja aquest dilluns la figura del compositor i poeta avantguardista nordamericà Harold Budd, desaparegut fa pocs dies a l’edat de 84 anys. Nascut l’any 1936, Budd va començar la seva trajectòria musical tocant la bateria en una banda de l’exèrcit. De mica en mica es va començar a interessar per la música minimalista, però en comptes d’enfocar-se en l’anomenada “música de patrons”, es va interessar en la música medieval i del renaixement, així quan va decidir de trencar amb les avantguardes va tractar de crear deliberadament música que fos tan dolça, maca i decorativa. Budd va acabar desenvolupant el seu propi estil d’interpretació, al qual li va donar el nom de “soft pedal”, una manera de tocar el piano allargant les notes i les cadències. A llarg de la seva carrera va treballar amb Brian Eno, Robert Guthrie, Cocteau Twins, i Clive Wright, entre d’altres.

“Exòtica Ràdio” és l’espai radiofònic basat en l’exploració sonora de Matadepera Ràdio. Un viatge atmosfèric diferent cada setmana a través de la música electrònica conduit per un dels més veterans col·laboradors de la casa, Toni Martínez, inquiet radiofonista, productor musical, experimentador sonor i crític cinematogràfic del Vallès, que va començar a la temporada 1987/88 amb Trip Sònic, Posa’t les orelles. També va formar part del programes Fem-la petar i Transmatadepera amb Llorenç Roviras i Vicenç Batalla.

Exòtica Ràdio està en antena des de la temporada 2001/02 i el seu horari és cada dilluns de 23.00 a 00.30. Podeu contactar amb el programa via facebook (https://www.facebook.com/bandingA/) i els programes els podeu trobar a www.mixcloud.com/exotica-radio

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta