Es busquen actors pel radioteatre

Matadepera Ràdio
20 oct. 2021

Des de fa prop de deu temporades, la graella de Matadepera Ràdio inclou, un cop al mes, una d’aquelles iniciatives que havien tingut gran èxit en temps pretèrits i que, de manera esporàdica, encara sobreviu en algunes emissores: el radioteatre. Cada darrer dimecres de mes, a les 10 de la nit, es posa en antena al 107.1 de la FM una obra gravada prèviament als mateixos estudis.

El quadre d’actors inclou veus masculines i femenines, de més joves i de més grans, i ara s’està fent un càsting per trobar veus joves masculines. El que es fa és assajar un parell o tres de cops l’obra a Matadepera i enregistrar-la posteriorment. Els interessats que vulguin formar part del quadre d’actors poden enviar un correu a matadepera@matadepera.cat posant a l’assumpte del correu “Radioteatre de Matadepera Ràdio”.

Escollides i adaptades per Maria Glòria Farrés, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el control tècnic de Nil López, el muntatge musical i la presentació van a càrrec de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. Alguns dels col·laboradors que formen o han format part del quadre d’actors del Radioteatre són Antònia Genescà, Nil López, Ricard Martínez, Montserrat Santamaria, Natàlia Grandia, Maite Pons, Montserrat Pons, Miquel Maeso, Albert Puig, o Francesc Muntada entre molts d’altres.

D’entre les obres adaptades n’hi ha hagut d’autors com Marguerite Duras, Josep Maria de Sagarra, Neil Labutte, Lluïsa Cunillé, Joan Oliver, Benet i Jornet, o Joan Alavedra.

A la dreta, un moment de gravació d’una de les obres (Foto: Comunicació)

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta