‘El visitant’, radioteatre a Matadepera Ràdio

Per aquest 27 d'abril s'oferirà l'obra "El visitant", segona producció i primer èxit de l’escriptor francès Eric Emmanuel Schmitt
26 abr. 2022

Matadepera Ràdio continua aquest darrer dimecres de cada mes, i com és habitual a les 10 del vespre, una nova temporada de Radioteatre. Com sempre, l’emissió es pot recuperar a l’endemà al web de l’emissora. En aquesta ocasió, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Miquel Dalmau, el control tècnic i la presentació van a càrrec de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

Per aquest 27 d’abril s’oferirà l’obra “El visitant”, segona producció i primer èxit de l’escriptor francès Eric Emmanuel Schmitt, nascut l’any 1960. D’ascendència alsaciana, va Schmitt va créixer sota la influència atea dels seus pares, però amb els anys i després de ser agnòstic, es va convertir al cristianisme. Aquesta lluita interna es veu reflectida a “El visitant” que podríem resumir com una versió d’”El Setè Segell” d’Ingmar Bergman en clau agnòstica. En aquest cas, el cavaller medieval és el pare del psicoanàlisi Sigmund Freud, que no torna de la guerra de creuades però sí que té al davant la imminència d’un conflicte més terrible, la Segona Guerra Mundial. L’acció se situa a temps real, a Viena, el 22 d’abril de 1938, entre la invasió d’Àustria per les tropes hitlerianes i la partida de Freud cap a París. Al seu apartament, vell i cansat, Freud es toparà amb un desconegut que li farà replantejar un munt de qüestions que donava per assumides.

“El visitant” es va estrenar a Barcelona l’1 de febrer de 1996 al Teatre Poliorama, en una producció del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, sota la direcció de Rosa Maria Sardà i amb Enric Arredondo, Rosa Vila, Jordi Boixaderas i Pere Arquillué de protagonistes. L’obra serà interpretada per Ricard Martínez, Natàlia Grandia, Carles Artés, i Nil López. L’obra es va estrenar al Radioteatre de Matadepera Ràdio el 27 de gener de 2016.

A la imatge, foto de família de la gravació de l’obra, el gener de 2016.

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta