El radioteatre s’atreveix amb un Goldoni: “L’avar”

28 febr. 2018

Matadepera Ràdio continua una nova temporada de Radioteatre, la sisena. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

L’obra que es presenta és  “L’avar” i no en la versió potser més coneguda, la de Molière, sinó el tractament que li va donar Carlo Goldoni l’any 1756. I és que la figura de l’avar ha estat objecte d’atenció literària des del començament de la tradició occidental. Molts personatges l’han encarnat: Euclió a l’obra de Plaute o Arpagó a la de Molière però, a tots ells els manca la humanitat de la creació goldoniana i provoquen el nostre rebuig, incapaços d’inspirar la més mínima empatia. A diferència de Molière qui, un segle abans, exposa amb el seu avar un vici extremadament destructiu, Goldoni ens mostra un personatge que respon al raonament i que és capaç d’arribar a un compromís final.

En aquesta obra, al igual que a la resta de producció de l’autor, preval finalment la voluntat de la dona, una dona valenta, amb idees i opinió pròpia, que s’adiria amb els ideals de la Revolució. A Matadepera Ràdio l’obra serà interpretada per Miquel Maeso, Montserrat Pons, Ricard Martínez, Nil López i Joan Sala.

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta