Jukebox Vintage

Jukebox

Una de les novetats d’aquesta temporada és “Jukebox Vintage”, un programa realitzat i presentat per en Phil, que s’emet els dimecres a les 9 de la nit i torna a passar per antena el dimecres següent a la mateixa hora. Qui hi està al darrera és en Phil, que té una llarga experiència radiofònica que va començar l’any 1993, quan va ser ajudant de producció musical al programa de RNE “Cambia la cara”, que va dirigir i presentar Constantino Romero. Des de 1996 en realitza i presenta un de propi a Ràdio Pica, i des de 2021 un altre a la Ràdio Municipal de Terrassa —ambdós sobre música—.

En Phil gaudeix escampant enregistraments poc coneguts de gèneres i subgèneres nascuts als EUA la primera meitat del s. XX, i altres que hi estan relacionats: Hot Jazz, R&B, Western Swing, Doo Wop, Jump Blues, Worksongs, Boogie Woogie, Neobilly, Barbershop Music, Newgrass, Country Blues, Neo-Swing, Cowpunk, R’N’R, Negro Spirituals, Honky Tonk,… fins més de 30. Sobretot amb artistes talentosos una mica minoritaris, perquè… els més famosos ja els coneixem!

El realitzador és —des d’adolescent— un arqueòleg musical, un col·leccionista i un enamorat de la música que no podria viure sense anar a concerts. Té debilitat per àudios de directes i per material inèdit i rar: maquetes, gravacions descartades o perdudes, etc. En va deixant caure a les emissions del “Jukebox Vintage”, que solen ser monogràfics amb unes seleccions musicals úniques, impensables per al millor dels algoritmes.

JUKEBOX VINTAGE

Música nord-americana amb arrels

Dimecres a les 21.00h / Reemissió dimecres següent a les 21.00h