Agenda

AGENDA DE MATADEPERA

De dilluns a divendres, a les 9 del matí, les 12 del migdia, i a les 3 i 6 de la tarda, Matadepera Ràdio emet un breu espai on es repassen les convocatòries més destacades del poble del dia.

Conferències, exposicions, competicions esportives, xerrades, sessions de cinema… tot hi cap en aquesta Agenda de Matadepera conduïda per Albert Beorlegui.

AGENDA DE MATADEPERA

Un recull de les activitats del poble

De dilluns a divendres a les 9.00, 12.00, 15.00 i 18.00 hores

A les portes de Troia

A LES PORTES DE TROIA

A les Portes de Troia és un programa setmanal d’Història que pretén explicar, de manera divulgativa i entenedora, episodis del passat de Catalunya, d’Europa i d’arreu del món.

El programa va néixer a Matadepera Ràdio fa cinc anys, el 2013, i ha anat creixent fins a convertir-se en un dels referents de la difusió històrica en català, arribant a emetre’s a través d’una trentena d’emissores catalanes.

Aquest estiu hi tornen per oferir-nos els millors programes de la temporada. De manera que cada dimarts a les 10 de la nit, els historiadors de capçalera del programa, en algunes ocasions acompanyats d’algun convidat especialista amb el tema, expliquen de manera monogràfica un episodi històric. L’equip troià està format pels historiadors Sergio Rodríguez, Alberto Reche i Oliver Vergés. Us esperem cada setmana a les ones de Matadepera Ràdio!

A LES PORTES DE TROIA

La història, a la ràdio

Dimarts, a les 22.00

Ànimes Existents

ÁNIMES EXISTENTS

Ànimes Existents és una de les propostes que s’estrenen en aquesta temporada d’estiu 2018 a Matadepera Ràdio. Un programa destinat a totes aquelles persones que els agrada viatjar i connectar amb el món paral·lel, i on es tractaran fets paranormals dels voltants de Matadepera i d’arreu de Catalunya. Hi haurà entrevistes a experts sobre el tema i s’analitzaan pel·lícules, cançons i llibres del temes tractats de cada programa.

Dirigit i presentat per Víctor Hernando, compta amb la Carla Sampere i la Miranda Garrido a la producció i locució.

Ànimes Existents

Magazine paranormal

Dimarts a les 20.00

Coses que ens passen

COSES QUE ENS PASSEN

Què és això del micromasclisme? Per què li ha donat a tothom per córrer últimament? Com és que hi ha gent que marxa de casa i ho deixa tot enrere? Tantes i tantes preguntes, tantes i tantes coses que ens passen al llarg de la nostra vida que estaria bé parlar-ne i veure-les des de diferents punts de vista. Plantejar-nos el què, qui, com, on, quan i per què de tot plegat potser ens farà descobrir noves realitats de les que probablement estem força allunyats en el nostre dia a dia.

Aquest estiu, cada dilluns a les 9 de la nit, i a Coses que passen, Montserrat Roig ens obrirà la porta a aquests micromóns per saber-ne més, preguntar, intercanviar opinions i sobretot aprendre, aprendre de cadascun dels nostres convidats, dels col·laboradors i dels oients d’una manera dinàmica, rigorosa i interessant i repassant els millors programes de la temporada.

Ens hi voleu acompanyar? Estarem encantats de compartir una horeta amb vosaltres i passar una bona estona que segurament ens permetrà a tots plegats anar-nos-en a dormir havent après quelcom de nou!

COSES QUE ENS PASSEN

Parlarem d’allò que vivim

Dilluns a les 21.00 hores

El tren del temps

EL TREN DEL TEMPS

Els dimarts al vespre agafarem el nostre tren del temps i recordarem les cançons que triomfaven. I és que no ens podem ni volem oblidar d’aquelles melodies que ens van marcar i que durant 60 minuts tindran el seu lloc a Matadepera Ràdio i amb en Marc Clapés com a maquinista d’aquest tren del temps.

No caldrà pagar bitllet ni estar pendent de si arriba a l’hora. El tren del temps de Matadepera Ràdio, serà puntual i a les 8 en punt engegarà el seu particular viatge musical per recordar alguns dels millors programes de la temporada.

Descobrirem què ha estat dels grups, sabrem les ventes que van tenir, la repercussió a les llistes d’èxits i tot això en 60 minuts.

Puja al tren!

EL TREN DEL TEMPS

Un viatge musical sense retards

Dimarts a les 21.00 hores

Exòtica Ràdio

Exòtica Ràdio

Exòtica Ràdio és l’espai radiofònic basat en l’exploració sonora de Matadepera Ràdio. Un viatge a través de la transversalitat de la música moderna actual conduit per un dels més veterans col·laboradors de la casa, Toni Martínez, inquiet radiofonista, productor musical, experimentador sonor i crític cinematogràfic del Vallès, que va començar a la temporada 1987/88 amb Trip Sònic, Posa’t les orelles . També va formar part del programes Fem-la petar i Transmatadepera amb Llorenç Roviras i Vicenç Batalla.

Exòtica Ràdio està en antena des de la temporada 2001/02 i el seu horari aquest estiu és els dilluns de 22.00 a 23.00 hores. Podeu contactar amb el programa via facebook (www.facebook/userbanding/banding) i els programes els podeu trobar a www.mixcloud.com/exotica-radio

EXÒTICA RÀDIO

Actualitat sonora

Dilluns a les 22.00 hores

Fórmula Musical

Fórmula Musical

Fórmula Musical és una de les propostes que s’estrenen en aquesta temporada d’estiu 2018 a Matadepera Ràdio. La música en serà la gran protagonista. Al programa es repassaran els millors èxits dels últims 10 anys i els més actuals, les llistes musicals d’arreu del món i també les nacionals. Cada dilluns de 20 a 21 h a Matadepera Ràdio i amb Àlex Mata a la direcció i presentació.

FÓRMULA MUSICAL

Música d’ara i de fa ben poc

Dilluns a les 20.00 hores

La Llista del PNDR

LA LLISTA DEL PNDR

Els divendres d’aquest estiu a les 9 de la nit et presentem per espai de dues hores, les 40 cançons més importants del moment en 120 minuts a La Llista del Per No Dir Res amb en Marc Clapés.

Una llista que cada setmana publiquem al portal musical Pernodirres.cat i que et portem a la ràdio, perquè descobreixis quines són les cançons que més sonen al món. Des dels èxits que lideren les llistes de tot el planeta, fins als temes més populars del nostre país. A La Llista del PNDR tant podràs escoltar Txarango, com Ed Sheeran, Taylor Swift, Green Day o Coldplay.

A més cada setmana et presentarem les últimes novetats, que incorporem a la categoria dels aspirants, els temes que acaben de sortir del forn!

I si et perds algun programa, el pots recuperar al nostre Podcast.

LA LLISTA DEL PNDR

La Llista amb més novetats de la ràdio

Divendres a les 21.00 hores

La Carpa de Connexió Neó

LA CARPA DE CONNEXIÓ NEÓ

La Carpa de Connexió Neó és el retorn en versió estiu d’un dels programes clàssics de Matadepera Ràdio. que està presentat, dirigit, i produït per Òscar Anglès.

Treballat per a qui li agradi una acurada selecció de temes dance, trance, progressive, i mákina. I des de cançons Actuals, al Top 2018, però sense oblidar els clàssics. Al programa, els oients podran participar en l’elecció d’una part de temes que sonaran a cada edició, i tot això estarà complementat amb consells i on hi haurà temàtiques que tractaran temes com la música, l’estiu, l’ecologia, l’alimentació o la salut.

Consulteu la página oficial del programa a www.znprojectes.webnode.cat/connexio-neo

FACEBOOK: www.facebook.com/oscar.angles i www.facebook.com/ZnTerrassa

TWITTER: www.twitter.com/znterrassa

LA CARPA DE CONNEXIÓ NEÓ

Selecció Dance & Consells, sota la fresca carpa

Dimecres a les 20.00 hores

La Paparra d’estiu

LA PAPARRA D’ESTIU

La Paparra d’estiu és el ràdio show setmanal de mestissatge musical de Matadepera Ràdio. Presentat per Dj Trabubu, cada dimecres a les 9 del vespre podreu trobar una selecció de músiques d’arrel i de fusió repartides i nascudes per tot el territori mundial que manté el seu horari de la resta de la temporada.

Rumba catalana, reggae, rock, ritmes balcànics, swing, ska, afrobeats, hiphop i un llarg etcètera són a els gèneres que podrem trobar al programa, a més de repassar totes els novetats, agenda, entrevistes i interactuació amb els oients.

Aquest any La Paparra ha celebrat la seva setena temporada en antena. Al llarg d’aquests anys i amb més de 200 programes han pogut passar pel programa artistes com La Pegatina, Doctor Prats o La Sra Tomasa entre moltíssims altres. A més de comptar habitualment amb Dj’s de renom nacionals i internacionals per repassar totes les novetats dins el panorama World Music.

LA PAPARRA

Ràdio show setmanal de mestissatge musical

Dimecres a les 21.00 hores

Matadepera Notícies

MATADEPERA NOTÍCIES

Matadepera Notícies és l’informatiu local. Cada dijous al vespre Albert Beorlegui entrevista alguns dels protagonistes de la setmana que siguin notícia per la vessant associativa, cultural o esportiva del poble. També passen sovint Regidors de l’Ajuntament per explicar les seves actuacions i els representants de l’oposició.

El Matadepera Notícies es completa amb el repàs de les notícies més destacades de la setmana de la que se n’encarrega Pamela Martínez, així com una agenda dels actes més rellevants dels propers dies.

El Matadepera Notícies s’emet cada dijous a les 8 del vespre, es repeteix els divendres a les 8 del vespre.

MATADEPERA NOTÍCIES

Informatiu local

Dijous a les 20.00 / Divendres a les 19.00

Només Clàssica

NOMÉS CLÀSSICA

Només clàssicaés la proposta de música clàssica de Matadepera Ràdio que es va estrenar en aquesta passada temporada 2017/18 i que aquest estiu ofereix algunes de les seves millors emissions. Al capdavant seu hi ha una de les més veteranes col·laboradores de l’emissora, Maria Glòria Farrés, que al llarg de 25 anys ha difós aquesta música a través dels seus programes.

De fet, Maria Glòria Farrés va començar al 107.1 de la FM amb Adagio, que va començar a emetre’s el setembre de 2003 i que al llarg de 18 anys i més de 600 edicions, va acostar la música clàssica i les preferències musicals dels seus convidats als seus oients cada dilluns a les 9 del vespre. Enllestida aquesta etapa, Farrés hi va tornar l’any 2011 amb Gran Auditori, l’audició d’un gran concert cada dijous a la mitjanit. I aquesta temporada s’ha encetat Només clàssica, on a cada edició es farà un recorregut musical a través d’una temàtica musical.

El programa compta amb la realització tècnica de l’Albert Beorlegui.

NOMÉS CLÀSSICA

La millor música a la nit

Dimecres a les 22.00

Radioteatre

RADIOTEATRE DE MATADEPERA RÀDIO

Matadepera Ràdio conclou aquesta temporada d’estiu 2018 (la sisena!) posant en antena algunes de les millors obres de la dramatúrgia universal emeses als darrers mesos. El Radioteatre es posa en antena els dijous a les 9 del vespre.

Escollides i adaptades per Maria Glòria Farrés, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació van a càrrec de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. Alguns dels col·laboradors que formen part del quadre d’actors del Radioteatre són Antònia Genescà, Nil López, Ricard Martínez, Albert Puig, Montserrat Santamaria, Natàlia Grandia, Maite Pons o Francesc Muntada entre d’altres.

D’entre les obres adaptades n’hi ha d’autors com Marguerite Duras, Josep Maria de Sagarra, Neil Labutte, Lluïsa Cunillé, Joan Oliver, Benet i Jornet, o Joan Alavedra.

RADIOTEATRE DE MATADEPERA RÀDIO

Petites i grans obres de la dramatúrgia

Dijous a les 21.00

Sonotone

SONOTONE

Sonotone és un programa musical que investiga entre les novetats menys populars de pop, rock, folk, electrònica i hip hop dels nostres dies. Compartim música que no té cabuda en els grans circuits comercials.

A la música hi busquem coratge, imperfecció, risc, emoció i personalitat. Volem oferir una veu diferent i crítica de la música d’avui en un to proper i desenfadat. Compartim aquelles cançons que més ens agraden o que trobem més interessants. Podríem parlar de folk trist, pop intel·ligent, rock obscur o electrònica transgresora. També dels alumnes avantatjats de Bob Dylan, The Velvet Underground, Joy Division o Kraftwerk.

El programa va començar les seves emissions el mes de desembre de 2002, i està dirigit i presentat per Ivan Caparrós amb control tècnic de David Benaiges i amb col·laboracions puntuals d’Angel Palacio. Aquest estiu, hi tornen el darrer dimarts de cada mes a les 10 de la nit.

SONOTONE

Explorant el subsòl del pop contemporani

Últim dimarts de mes a les 22.00