A les Portes de Troia

A LES PORTES DE TROIA

 

A les Portes de Troia és un programa setmanal d’Història que pretén explicar, de manera divulgativa i entenedora, episodis del passat de Catalunya, d’Europa i d’arreu del món.El programa va néixer a Matadepera Ràdio el 2013, i ha anat creixent fins a convertir-se en un dels referents de la difusió històrica en català, arribant a emetre’s a través d’una trentena d’emissores catalanes.

Cada dijous a les 9 del vespre els historiadors de capçalera del programa, en algunes ocasions acompanyats d’algun convidat especialista amb el tema, expliquen de manera monogràfica un episodi històric. L’equip troià està format pels historiadors Sergio Rodríguez, Alberto Reche i Oliver Vergés. Us esperem cada setmana a les ones de Matadepera Ràdio!

A LES PORTES DE TROIA

La història, a la ràdio

Dijous a les 21.00

Agenda

AGENDA DE MATADEPERA

 

De dilluns a divendres, a les 9 del matí, les 12 del migdia, i a les 3 i 6 de la tarda, Matadepera Ràdio emet un breu espai on es repassen les convocatòries més destacades del poble del dia.

Conferències, exposicions, competicions esportives, xerrades, sessions de cinema… tot hi cap en aquesta Agenda de Matadepera conduïda per Albert Beorlegui, en antena des del 2009.

AGENDA DE MATADEPERA

Un recull de les activitats del poble.

De dilluns a divendres, a les 9.00, 12.00, 15.00 i 18.00 hores.

Anònims

ANÒNIMS

 

Tota emissora de ràdio ha de disposar d’una gran varietat de continguts i Matadepera Ràdio té aquesta temporada a la graella i per segon any consecutiu, un programa dedicat totalment als misteris, les llegendes i els fets inexplicables: Anònim, que aquest any afronta la seva setena temporada consecutiva a la ràdio del poble.

Tots els dimecres, de 7 a 8 del vespre, Xavi Duran i Isabel Pérez analitzaran amb detall i profunditat tot allò que s’escapa de la raó mitjançant reportatges, entrevistes i peces d’investigació. Agafant el fil del que fins a la data era només una secció fixa del programa, Anònims pretén erigir-se com a referència a Catalunya dels misteris que s’amaguen al nostre país i també a la resta del món.

Amb rigor, objectivitat i dedicació volem explicar altres realitats als oients de Matadepera i dels voltants.

ANÒNIMS

Misteris, llegendes i fets paranormals

Dimecres a les 19.00 / Reemissió

Connexió Neó

CONNEXIÓ NEÓ

 

Després d’un temps d’absència, torna Connexió Neó, un dels programes veterans de Matadepera Ràdio. En la seva catorzena temporada, l’espai està presentat, dirigit i produït per Òscar Anglés.

Amb una acurada selecció de temes del Dance, Trance i Hard dance (que mai es repeteixen), s’aporta la màxima varietat musical en tots el programes, des de les novetats fins als clàssics. Tot combinat amb una suau progressió entre temes: de més a menys, i de menys a més contundència (Bpm’s) i amb els títols traduïts al català. A més, els oients poden escollir alguns temes amb peticions que sonaran a cada programa, a banda de la secció infos amb recomanacions temàtiques concretes (Música Dance, Internet, Salut, Ecologia, …) que ens ajuden a entendre el món on vivim i a millorar-lo.

CONNEXIÓ NEÓ

Les Millors Melodies del Dance & Infos per a tots el gustos

Dimecres de 18:00 a 19:00 hores

Coses que ens passen

COSES QUE ENS PASSEN

 

Entenem les necessitats dels adolescents? Per què donem tanta rellevància a la bellesa exterior? Heu pensat mai en fer un canvi radical a la vostra vida? Què fa que un prengui una decisió tan arriscada?

Tantes i tantes preguntes, tantes i tantes coses que ens passen per davant al llarg de la nostra vida que potser estaria bé parlar una mica d’unes quantes i veure-les des de diferents punts de vista. Plantejar-nos el què, el qui, el com, l’on, el quan i el per què de totes elles potser ens farà descobrir noves realitats de les que probablement estem força allunyats en el nostre dia a dia.

En aquesta segona temporada del Coses que ens passen, la Montserrat Roig i la Mª Àngels Cavedo tenim ganes d’obrir-nos a aquests micro-mons que potser són aliens a nosaltres i saber-ne més, preguntar, intercanviar opinions i sobretot aprendre, aprendre de cadascun dels nostres convidats, i dels nostres oients d’una manera dinàmica, rigorosa i interessant.

Ens hi voleu acompanyar? Estem encantats de compartir amb vosaltres una horeta el segon i tercer dimecres de mes a les 10 de la nit per passar una bona estona que segurament ens permetrà a tots plegats anar-nos-en a dormir havent après quelcom de nou!

COSES QUE ENS PASSEN

Parlarem d’allò que vivim

Segon i tercer dimecres de mes a les 10 de la nit

Dama de Nit

DAMA DE NIT

 

En la seva segona temporada en antena, Dama de Nit és un programa de l’Associació DAMA Matadepera que s’emet el primer dimecres de cada mes a les 10 de la nit. L’espai, dirigit per Cristina Ballbè, presidenta de l’associació, compta amb la col·laboració d’Abelardo Gil, Anna Piñol i a la part tècnica Cesc Bosch, i parla de dones què, per la seva rellevància històrica o professional mereixen ser recordades i reconegudes.

Dama de nit consta de diverses parts durant les quals s’apropen a una dona especial tot fent un recorregut per les seves vivències, les seves reflexions, les seves obres i, fins i tot, amb algunes anècdotes destacades de la seva vida. Tot això va acompanyat de bona música i de bona poesia a més de les imprescindibles dades històriques que permeten situar el personatge en el context de la seva societat, del seu món. El programa finalitza amb una tertúlia sobre el personatge de la nit.

 

DAMA DE NIT

Un gir per la vida d’una gran dona

Primer dimecres de mes a les 22.00

Dona’m la mà

DONA’M LA MÀ

 

Per segon any consecutiu, la graella de Matadepera Ràdio inclou també i per a la temporada “Dona’m la mà”, un espai d’actualitat que s’incorpora al 107.1 de la FM amb la particularitat que sorgeix de la iniciativa de l’Institut Matadepera.

Amb la idea de donar a conèixer el mitjà local, però també d’aprofitar tot el que hi ha al darrera d’una proposta radiofònica (elaboració de guions, ordenació d’idees, bona dicció…), el professor de tecnologia del centre Toni Pérez coordina aquest programa d’emissió setmanal, on es tracten diversos temes d’actualitat local amb alguns dels alumnes de l’Institut. I aquesta temporada, comptant amb la col·laboració de Punt Jove.

“Dona’m la mà” s’emet els divendres a les 5 de la tarda.

DONA’M LA MÀ

El programa de ràdio de l’Institut Matadepera

Divendres a les 17.00

El món en una hora

EL MÓN EN UNA HORA

 

A la graella 2018/19 de Matadepera Ràdio continua, a la seva segona temporada, el programa El món en una hora com un espai d’informació, debat i anàlisi d’afers internacionals i nacionals que dirigeix Aníbal Garzón i que s’emet els dimarts a les 8 de la tarda.

El programa intenta analitzar de manera profunda i contextual diferents esdeveniments històrics i d’actualitat. Donat que molts mitjans de comunicació informen de manera breu i esporàdica sobre la majoria dels assumptes internacionals això provoca com a conseqüència que gran part de l’opinió pública finalment construeixi una realitat acrítica i esbiaixada del que succeeix al món. Un món globalitzat que fa que cada cop la nostra vida quotidiana estigui més vinculada al que succeeix a l’exterior.

Per això, per entendre’ns a nosaltres mateixos és necessari entendre el món que ens envolta, sense deixar de banda assumptes interns i propis de la nostra cultura. El món en una hora comptarà amb la presència de diferents especialistes, amb col·laboradors permanents, i serà un espai d’informació, debat, amb tocs d’humor, i anàlisi de diferents esdeveniments internacionals i nacionals per aportar democràticament inquietuds i reflexions a l’opinió pública. Reflexions que de manera participativa ens podran compartir al programa.

EL MÓN EN UNA HORA

Informació, debat i anàlisi d’afers internacionals.

Dimarts a les 20.00

El perruquer de Melendi

EL PERRUQUER DE MELENDI

 

El Perruquer de Melendi és un programa musical que s’estrena en aquesta temporada 2018/19 destinat a tots els públics i amb la finalitat de donar energia als oients per començar la setmana.

Cada setmana s’emeten diferents tipus de música amb breus explicacions, i entre d’altres es tractaran temes de rock català, Reggaeton, cançons de ja fa uns anys i música Pop. I això tenint en compte que també hi ha entrevistes puntual a grups musicals locals.

El perruquer de Melendi compta amb Mireia Manent i Víctor Hernando.

EL PERRUQUER DE MELENDI

Actualitat musical pel jovent

Dilluns a les 18.00

El projector

EL PROJECTOR

 

Presentat i dirigit per Xavi Portillo cada dimecres a les 20.00 hores, El Projector continuarà tractant el cinema des de diferents vessants. El programa posarà l’accent en les estrenes més destacades de la setmana, analitzarà els temes que són notícia en el món del setè art i dedicarà bona part del seu temps a revisar una pel·lícula clàssica.

A més, en la seva tercera temporada en antena, El Projector estrenarà l’espai Retorn als vuitanta, en què cada setmana es parlarà d’un títol d’aquella dècada tan important en la formació cinèfila i sentimental de milions d’espectadors.

Estrenes, notícies, clàssics i joies del vuitanta. Tot plegat ben amanit amb les millors bandes sonores.

EL PROJECTOR

Cinema d’ahir, d’avui i de demà

Dimecres a les 20.00 hores

Exòtica Ràdio

EXÒTICA RÀDIO

 

Exòtica Ràdio és l’espai radiofònic basat en l’exploració sonora de Matadepera Ràdio. Un viatge atmosfèric diferent cada setmana a través de la música electrònica conduit per un dels més veterans col·laboradors de la casa, Toni Martínez, inquiet radiofonista, productor musical, experimentador sonor i crític cinematogràfic del Vallès, que va començar a la temporada 1987/88 amb Trip Sònic, Posa’t les orelles . També va formar part del programes Fem-la petar i Transmatadepera amb Llorenç Roviras i Vicenç Batalla.

Exòtica Ràdio està en antena des de la temporada 2001/02 i el seu horari és cada dilluns de 23.00 a 00.30. Podeu contactar amb el programa via facebook (www.facebook/userbanding/banding) i els programes els podeu trobar a www.mixcloud.com/exotica-radio

EXÒTICA RÀDIO

Actualitat sonora

Dilluns a les 23.00 hores

Factoria Musical

FACTORIA MUSICAL

 

Després de l’estrena de Fórmula Musical l’estiu del 2018, el programa segueix a la temporada d’hivern 2018/2019 amb el nom de Factoria Musical.

La música és la gran protagonista; en el programa es repassen els millors èxits dels últims 10 anys i els més actuals, les llistes musicals d’arreu del món i també les nacionals, i es donen a conèixer cançons que mai has escoltat i que segurament ho petaran molt en el futur.

Tot això cada dissabte d’11 a 13 h a Matadepera Ràdio i amb Àlex Mata a la direcció i presentació.

FACTORIA MUSICAL

Els millors èxits d’avui i de demà

Dissabtes a les 11.00 hores

La Cova del Drac

LA COVA DEL DRAC

 

La cultura tradicional i popular, i en especial les sardanes, és la principal protagonista de La cova del drac, un programa que en la seva tercera temporada continua tenint Jordi Saura al capdavant. S’emet els divendres a les 7 de la tarda i es repeteix els dissabtes a les 10 del matí.

Sense passar per alt les noves produccions ni les activitats setmanals, es fixa en les aportacions historiogràfiques més actuals i aprofita els mitjans que avui permeten accedir fàcilment als arxius documentals, per tal de presentar, amb cura i rigor, les noves aportacions que van més enllà d’allò que “sempre s’ha dit”, i també posar a l’abast dels oients alguns fets ara oblidats o desconeguts. Els diferents temes plantejats cada setmana s’acompanyen amb aquella música, procedent d’enregistraments de totes les èpoques, que millor s’avingui al discurs de cada emissió.

Malgrat la declaració inicial, La cova del drac considera tota la cultura dintre del seu àmbit pel fet de ser totalment contrari a un món de “capses tancades i aïllades”.

LA COVA DEL DRAC

Cultura tradicional amb història, actualitat, rigor i entreteniment

Divendres a les 19.00 / Reemissió dissabtes a les 10.00

La Llista del Per No Dir Res

LA LLISTA DEL PNDR

 

La Llista del Per No Dir Res repassa cada setmana les 40 cançons que més triomfen arreu del planeta casa, però sense oblidar la música feta a casa nostra. Així mateix també t’estrenem les novetats més importants de la setmana i tot plegat en 120 minuts, per començar amb bon peu i energia el cap de setmana.

Presentat per en Marc Clapés, La Llista del Per No Dir Res sona cada divendres de 9 a 11 de la nit i es repeteix els dissabtes de 13 a 15 del migdia a Matadepera Ràdio.

LA LLISTA DEL PNDR

La Llista amb més novetats de la ràdio

Divendres a les 21.00 hores / Reemissió dissabtes a les 13.00

La Paparra

LA PAPARRA

 

La Paparra és el ràdio show setmanal de mestissatge musical de Matadepera Ràdio. Presentat per Dj Trabubu, cada dimecres a les 9 del vespre podreu trobar una selecció de músiques d’arrel i de fusió repartides i nascudes per tot el territori mundial.

Rumba catalana, reggae, rock, ritmes balcànics, swing, ska, afrobeats, hiphop i un llarg etcètera són a els gèneres que podrem trobar al programa, a més de repassar totes els novetats, agenda, entrevistes i interactuació amb els oients.

Aquest any La Paparra celebra la seva vuitena temporada en antena. Al llarg d’aquests anys i amb més de 250 programes han pogut passar pel programa artistes com La Pegatina, Doctor Prats o La Sra Tomasa entre moltíssims altres. A més de comptar habitualment amb Dj’s de renom nacionals i internacionals per repassar totes les novetats dins el panorama World Music.

LA PAPARRA

Ràdio show setmanal de mestissatge musical

Dimecres a les 21.00 hores

Matadepera Notícies

MATADEPERA NOTÍCIES

 

Matadepera Notícies és l’informatiu local. Cada dijous al vespre Albert Beorlegui entrevista alguns dels protagonistes de la setmana que siguin notícia per la vessant associativa, cultural o esportiva del poble. També passen sovint Regidors de l’Ajuntament per explicar les seves actuacions i els representants de l’oposició.

El Matadepera Notícies es completa amb el repàs de les notícies més destacades de la setmana de la que se n’encarrega Pamela Martínez, així com una agenda dels actes més rellevants dels propers dies.

El Matadepera Notícies s’emet cada dijous a les 8 del vespre, i es repeteix els divendres a la mateixa hora.

MATADEPERA NOTÍCIES

Informatiu local

Dijous a les 20.00 / Reemissió els divendres a les 20.00

No pot ser mentida

NO POT SER MENTIDA

 

El Nopotsermentida és un programa de poesia que s’emet els dimarts a les 10 de la nit. Té una durada aproximada d’una hora i, habitualment, s’hi llegeixen una dotzena de poemes de l’autor protagonista de l’edició. També compta amb seccions més o menys regulars, com ara “El poema dedicat”, “La nansa, de Marc Masdeu” o “Alto, va dir Moisès –o com a ha de ser un poema per dir-ne que és un bon poema”.

La primera emissió del Nopotsermentida va ser el desembre de 1998, amb Cesc Bosch, Pere Ejarque, Miquel Herreros i Marc Masdeu. Al llarg dels anys també l’han fet possible, en etapes diferents i de duració diversa, Pol Oliveres, Mireia Sol, Marta Álvarez, Cristina Sánchez, Marc Julià i Josep Maria Cistaré.

Actualment, i d’ençà de la novena temporada, són Cistaré, Ejarque i Sol els que en vetllen.

L’última edició del Nopotsermentida serà la número 2666, al tombant de segle, doncs.

NO POT SER MENTIDA

“No són poemes, són totes les vegades que m’heu deixat sol”

Dimarts a les 22.00

Només Clàssica

NOMÉS CLÀSSICA

 

Només clàssica és la proposta de música clàssica de Matadepera Ràdio que es va estrenar a la temporada 2017/18. Al capdavant seu hi ha una de les més veteranes col·laboradores de l’emissora, Maria Glòria Farrés, que al llarg de 25 anys ha difós aquesta música a través dels seus programes.

De fet, Maria Glòria Farrés va començar al 107.1 de la FM amb Adagio, que va començar a emetre’s el setembre de 2003 i que al llarg de 18 anys i més de 600 edicions, va acostar la música clàssica i les preferències musicals dels seus convidats als seus oients cada dilluns a les 9 del vespre. Enllestida aquesta etapa, Farrés hi va tornar l’any 2011 amb Gran Auditori, l’audició d’un gran concert cada dijous a la mitjanit. I des de fa dos anys, i a la mateixa hora, s’enceta Només clàssica, on a cada edició es farà un recorregut musical a través d’una temàtica musical.

El programa compta amb la realització tècnica de l’Albert Beorlegui.

NOMÉS CLÀSSICA

La millor música a la mitjanit de dijous

Dijous a les 00.00

On the Road

ON THE ROAD

 

On the road va ser una de les darreres propostes musicals en incorporar-se a la graella de Matadepera Ràdio a la temporada 2014/15. Aquesta temporada 2018/19 continua els dilluns i amb les dues hores de l’any passat: de 21 a 23 hores.Dirigit per Xavi Almirall, On the road porta el millor del rock, blues i folk, tant a nivell local com internacional. El programa consta de dos grans blocs: d’una banda, una entrevista a un grup musical que ens faran un acústic i amb els que anirem descobrint les bandes de l’escena local del Vallés; i de l’altra, les seccions que seran fluctuants, com novetats discogràfiques, històries del rock, les seccions més curioses o alguna d’hilarant.

I no hi falten entrevistes amb organitzadors de festivals i al maig l’intens seguiment de l’Esmolat Rock, el festival de música independent de Matadepera. En resum, dues hores de rock i bon humor per començar al setmana amb bon peu.

ON THE ROAD

Dues hores de rock i bon humor

Dilluns a les 21.00

Ones de Jazz

ONES DE JAZZ

 

Ones de Jazz es defineix com un espai musical de jazz, on la música és el principal fil conductor. S’emeten discs de jazz de tots els estils i èpoques, ja siguin novetats actuals com també clàssics de sempre per tal de no perdre els referents dels grans autors. També es fan entrevistes a músics o a gent relacionada amb el món del jazz ja sigui a l’estudi o telefònicament. Periòdicament es fan programes especials monogràfics dedicats a un tema en concret, disc, estil, intèrpret o segell discogràfic.

Estrenat a la temporada 2001/02, és un dels programes més veterans de la graella de Matadepera Ràdio, i van ser premiats com a millor programa de la temporada 2006-2007. El programa el componen Francesc Gil com a director i realitzador, Francesc Florensa també en la realització, i Pere Ferreras al control tècnic.

ONES DE JAZZ

Jazz

Dijous a les 22.00

Per No Dir Res

PER NO DIR RES

 

El Per no dir res arriba enguany a la seva setena temporada i ho fa amb més força que mai. Doblem els dies d’emissió i per primer cop comencem el programa a les 6 de la tarda i fins a les 8. Aquest any ens trobeu cada dimarts i dijous.

Seguim fent entrevistes als principals artistes del moment, comentant les sèries que no et pots perdre, les estrenes de cinema, notícies curioses. I enguany estrenant seccions de videojocs, la comunitat 2.0, viatges musicals o fins i tot connectant amb Londres per saber la música que es porta.

De moment l’Aran Montero no ha aconseguit apartar del programa en Marc Clapés que seguirà moderant un equip que enguany estarà format per Andrea Viedma, Marc Seco, Roger Martí, Emma Skantz, Miquel Muñoz, Marc González, Anna Darby, Àlex Mata i la col·laboració especial de l’Aran Comín (sí, tenim dos Aran a l’equip!), un dels nostres primers col·laboradors.

PER NO DIR RES Un programa sense etiquetes Dimarts i dijous a les 18.00 hores

Radioteatre

RADIOTEATRE DE MATADEPERA RÀDIO

 

Matadepera Ràdio continua aquesta temporada 2018/19 una emissió mensual del seu Radioteatre que ha arribat a la seva setena temporada i que posa en antena algunes de les millors obres de la dramatúrgia universal. El Radioteatre es posa en antena el darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre.

Escollides i adaptades per Maria Glòria Farrés, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el control tècnic de Nil López, el muntatge musical i la presentació van a càrrec de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. Alguns dels col·laboradors que formen part del quadre d’actors del Radioteatre són Antònia Genescà, Nil López, Ricard Martínez, Albert Puig, Montserrat Santamaria, Natàlia Grandia, Maite Pons o Francesc Muntada entre d’altres.

D’entre les obres adaptades n’hi ha d’autors com Marguerite Duras, Josep Maria de Sagarra, Neil Labutte, Lluïsa Cunillé, Joan Oliver, Benet i Jornet, o Joan Alavedra.

RADIOTEATRE DE MATADEPERA RÀDIO

Petites i grans obres de la dramatúrgia

Últim dimecres de mes a les 22.00

Sonotone

SONOTONE

 

Sonotone és un programa musical que investiga entre les novetats menys populars de pop, rock, folk, electrònica i hip hop dels nostres dies. Compartim música que no té cabuda en els grans circuits comercials.

A la música hi busquem coratge, imperfecció, risc, emoció i personalitat. Volem oferir una veu diferent i crítica de la música d’avui en un to proper i desenfadat. Compartim aquelles cançons que més ens agraden o que trobem més interessants. Podríem parlar de folk trist, pop intel·ligent, rock obscur o electrònica transgresora. També dels alumnes avantatjats de Bob Dylan, The Velvet Underground, Joy Division o Kraftwerk.

El programa va començar les seves emissions el mes de desembre de 2002, i està dirigit i presentat per Ivan Caparròs amb control tècnic de David Benaiges i amb col·laboracions puntuals d’Angel Palacio. En aquesta temporada, hi tornem el darrer dimarts de cada mes a les 10 de la nit

SONOTONE

Explorant el subsòl del pop contemporani

Últim dimarts de mes a les 22.00

Stellar Music

STELLAR MUSIC

 

Una de les novetats de la passada temporada de Matadepera Ràdio, va ser Stellar Music, un programa presentat i dirigit per Xavier Hernàndez, dedicat a les bandes sonores i tràilers de pel·lícules. Música de compositors com John Williams, James Horner, Hans Zimmer, John Barry, Howard Shore…i que podrem escoltar cada setmana una soundtrack listing en tres grans blocs musicals; Orquestrals i Melòdiques, Èpiques, Clàssiques i Romàntiques.

L’objectiu del programa? poder compartir amb els oients durant una hora, els dimarts a les 9 del vespre, un tipus de música a reivindicar.

STELLAR MUSIC

Música de tràilers i Bandes Sonores Originals

Dimarts a les 21.00