Agenda

AGENDA DE MATADEPERA

De dilluns a divendres, a les 9 del matí, les 12 del migdia, i a les 3 i 6 de la tarda, Matadepera Ràdio emet un breu espai on es repassen les convocatòries més destacades del poble del dia.

Conferències, exposicions, competicions esportives, xerrades, sessions de cinema… tot hi cap en aquesta Agenda de Matadepera conduïda per Albert Beorlegui.

AGENDA DE MATADEPERA Un recull de les activitats del poble De dilluns a divendres a les 9.00, 12.00, 15.00 i 18.00 hores

A les portes de Troia

A LES PORTES DE TROIA

A les Portes de Troia és un programa setmanal d’Història que pretén explicar, de manera divulgativa i entenedora, episodis del passat de Catalunya, d’Europa i d’arreu del món.

El programa va néixer fa cinc anys, el 2013, i ha anat creixent fins a convertir-se en un dels referents de la difusió històrica en català, arribant a emetre’s a través d’una trentena d’emissores catalanes, la primera de les quals, a Matadepera Ràdio.

Cada divendres a les 6 de la tarda, els historiadors de capçalera del programa, en algunes ocasions acompanyats d’algun convidat especialista amb el tema, expliquen de manera monogràfica un episodi històric. L’equip troià està format pels historiadors Sergio Rodríguez, Alberto Reche i Oliver Vergés. Us esperem cada setmana a les ones de Matadepera Ràdio!

A LES PORTES DE TROIA La història, a la ràdio Divendres a les 18.00

Anònims

ANÒNIMS

Tota emissora de ràdio ha de disposar d’una gran varietat de continguts i Matadepera Ràdio té aquest any a la graella un programa dedicat totalment als misteris, les llegendes i els fets inexplicables: Anònims, que aquest any afronta la seva sisena temporada consecutiva a la ràdio del poble.

Tots els dimecres, de 7 a 8 del vespre, Xavi Duran i Isabel Pérez analitzaran amb detall i profunditat tot allò que s’escapa de la raó mitjançant reportatges, entrevistes i peces d’investigació. Agafant el fil del que fins a la data era només una secció fixa del programa, Anònims pretén erigir-se com a referència a Catalunya dels misteris que s’amaguen al nostre país i també a la resta del món.

Amb rigor, objectivitat i dedicació volem explicar altres realitats als oients de Matadepera i dels voltants.

ANÒNIMS Misteris, llegendes i fets paranormals Dimecres a les 19.00

A Peu de Camp

A PEU DE CAMP

A Peu de Camp és una de les noves propostes que es presenten aquesta temporada a Matadepera Ràdio. Amb l’objectiu d’informar de l’actualitat esportiva del poble i de la resta del país d’una manera amena i entretinguda, es repassarà tot el que ha succeït al llarg del cap de setmana, de la mà dels diferents col·laboradors encapçalats per Miguel Zapater: Joan Aureli Raich, Daniela Gómez, Hugo Lobo i César Vázquez. Futbol nacional, femení, internacional, poliesportiu… Tot això i molt més tindrà cabuda cada dilluns, de 19 a 20 h.

A banda de tota aquesta informació, els micròfons estaran oberts pels protagonistes i per tots aquells aficionats a l’esport que vulguin donar-se a conèixer. El programa tindrà també cada setmana el seu “Córner d’Opinió”, on els diferents tertulians podran analitzar i valorar el balanç de la jornada. I tot això acompanyat de la millor selecció musical.

Podeu enviar-nos els vostres correus a apeudecamp@outlook.com i seguir-nos al compte de Twiter i Instagram (@apeudecamp).

A PEU DE CAMP Tots els esports, els de casa i els de fora Dilluns a les 19.00

Coses que ens passen

COSES QUE ENS PASSEN

Què és això del micromasclisme? Per què li ha donat a tothom per córrer últimament? Com és que hi ha gent que marxa de casa i ho deixa tot enrere? Tantes i tantes preguntes, tantes i tantes coses que ens passen al llarg de la nostra vida que estaria bé parlar-ne i veure-les des de diferents punts de vista. Plantejar-nos el què, qui, com, on, quan i per què de tot plegat potser ens farà descobrir noves realitats de les que probablement estem força allunyats en el nostre dia a dia. Els dijous a les 7 de la tarda, al Coses que passen, Montserrat Roig ens obrirà la porta a aquests micromóns per saber-ne més, preguntar, intercanviar opinions i sobretot aprendre, aprendre de cadascun dels nostres convidats, dels col·laboradors i dels oients d’una manera dinàmica, rigorosa i interessant. Ens hi voleu acompanyar? Estarem encantats de compartir una horeta amb vosaltres i passar una bona estona que segurament ens permetrà a tots plegats anar-nos-en a dormir havent après quelcom de nou!

COSES QUE ENS PASSEN Parlarem d’allò que vivim Dijous a les 19.00 hores

Dama de Nit

DAMA DE NIT

Una de les novetats que s’incorpora a la temporada 2017/18 de Matadepera Ràdio és Dama de nit, un nou programa que s’emet el primer dimecres de cada mes a les 10 de la nit. L’espai, dirigit per Cristina Ballbè, presidenta de l’associació DAMA, parla de dones que per la seva rellevància històrica o professional mereixen ser recordades i reconegudes.

El programa consta de diverses parts durant les quals anirà apropant-se a una dona especial tot fent un recorregut per les seves vivències, les seves reflexions, les seves obres i, fins i tot, per algunes anècdotes destacades de la seva vida. Tot això anirà acompanyat de bona música i, de vegades, de bona poesia a més de les imprescindibles dades històriques que permetin situar el personatge en el context de la seva societat, del seu món. El programa finalitza amb una tertúlia sobre el personatge de la nit.

DAMA DE NIT Un gir per la vida d’una gran dona Primer dimecres de mes a les 22.00

Dona´m la mà

DONA’M LA MÀ

L’última incorporació a la graella de Matadepera Ràdio per a la temporada 2017/18 portar per nom “Dona’m la mà”, un espai d’actualitat que s’incorpora al 107.1 de la FM amb la particularitat que sorgeix de la iniciativa de l’Institut Matadepera.

Amb la idea de donar a conèixer el mitjà local, però també d’aprofitar tot el que hi ha al darrera d’una proposta radiofònica (elaboració de guions, ordenació d’idees, bona dicció…), el professor de tecnologia del centre Toni Pérez coordina aquest programa d’emissió setmanal, on es tracten diversos temes d’actualitat local amb alguns dels alumnes de l’Institut.

DONA’M LA MÀ El programa de ràdio de l’Institut Matadepera Divendres a les 17.00

El món en una hora

EL MÓN EN UNA HORA

Una altra de les novetats de la graella 2017/18 de Matadepera Ràdioés El món en una hora, un espai d’informació, debat i anàlisi d’afers internacionals que dirigeix Aníbal Garzón i que s’emet els dimarts a les 7 de la tarda.

El programa intenta analitzar de manera profunda i contextual diferents esdeveniments internacionals. Donat que molts mitjans de comunicació informen de manera breu i esporàdica sobre la majoria dels assumptes internacionals, això provoca com a conseqüència que gran part de l’opinió pública finalment construeixi una realitat acrítica i esbiaixada del que succeeix al món. Un món globalitzat que fa que cada cop la nostra vida quotidiana estigui més vinculada al que succeeix a l’exterior.

Per això, per entendre’ns a nosaltres mateixos és necessari entendre el món que ens envolta, més enllà de les fronteres nacionals. “El mon en una hora” comptarà amb la presència de diferents especialistes, i serà un espai d’informació, debat, i anàlisi de diferents esdeveniments internacionals per aportar democràticament inquietuds i reflexions a l’opinió pública. Reflexions que de manera participativa ens podran compartir al programa. Cada programa se centrarà en una temàtica concreta, tan temporal com contextual.

EL MÓN EN UNA HORA Informació, debat i anàlisi d’afers internacionals Dimarts a les 19.00

El Projector

EL PROJECTOR

Presentat i dirigit per un dels més veterans col·laboradors de la casa, i mantenint l’horari de la primera temporada (els dimecres, a les 20.00 hores), El Projector continuarà tractant el món del cinema des de diferents vessants: les estrenes a les sales, amb informació completa de cada pel·lícula i talls de veu extrets dels tràilers, les notícies de l’actualitat cinematogràfica (rodatges, projectes) i el clàssic, un espai que variarà de durada en funció de la quantitat de seqüències i músiques de què disposi en cada títol.

També està prevista la secció de films en DVD i blu-ray, per bé que aquest seria un espai sacrificable (ja ho va ser la temporada passada) segons el temps que ocupin les estrenes, les notícies i el clàssic.

Entre cada bloc sonaran peces musicals, preferentment pertanyents a bandes sonores de pel·lícules que s’estiguin tractant en el programa del dia.

EL PROJECTOR Un viatge pel cinema de tots els temps Dimecres a les 20.00 hores

El Provisional

EL PROVISIONAL

El provisional és una de les propostes juvenils de la graella de Matadepera Ràdio. Presentat per Roser Puigbó i Elena Ramon, el programa continua en la seva tercera temporada oferint diverses seccions: un Tastet, on cada setmana es presenta un llibre, una sèrie o una pel·lícula, un grup de música i una App o web; consells low cost, el racó de les sorpreses, debats, i un cop al mes, una entrevista. I amb d’altres seccions que s’aniran incorporant aquesta temporada.

EL PROVISIONAL El programa més definitiu de les ones Dijous a les 21.00

El tren del temps

EL TREN DEL TEMPS

Els dimarts al vespre agafarem el nostre tren del temps i recordarem les cançons que triomfaven. I és que no ens podem ni volem oblidar d’aquelles melodies que ens van marcar i que durant 60 minuts tindran el seu lloc a Matadepera Ràdio i amb en Marc Clapés com a maquinista d’aquest tren del temps.

No caldrà pagar bitllet ni estar pendent de si arriba a l’hora. El tren del temps de Matadepera Ràdio, serà puntual i a les 8 en punt engegarà el seu particular viatge musical.

Descobrirem què ha estat dels grups, sabrem les ventes que van tenir, la repercussió a les llistes d’èxits i tot això en 60 minuts.

Puja al tren!

EL TREN DEL TEMPS Un viatge musical sense retards Dimarts a les 20.00 hores

Exòtica Ràdio

Exòtica Ràdio

Exòtica Ràdio és l’espai radiofònic basat en l’exploració sonora de Matadepera Ràdio. Un viatge a través de la transversalitat de la música moderna actual conduit per un dels més veterans col·laboradors de la casa, Toni Martínez, inquiet radiofonista, productor musical, experimentador sonor i crític cinematogràfic del Vallès, que va començar a la temporada 1987/88 amb Trip Sònic, Posa’t les orelles . També va formar part del programes Fem-la petar i Transmatadepera amb Llorenç Roviras i Vicenç Batalla.

Exòtica Ràdio està en antena des de la temporada 2001/02 i el seu horari és cada dilluns de 23.00 a 00.30. Podeu contactar amb el programa via facebook (www.facebook/userbanding/banding) i els programes els podeu trobar a www.mixcloud.com/exotica-radio

EXÒTICA RÀDIO Actualitat sonora Dilluns a les 23.00 hores

La Cova del Drac

La cova del drac

La cultura tradicional i popular, i en especial les sardanes, és la principal protagonista de La cova del drac, un programa que en la seva segona temporada continua tenint Jordi Saura al capdavant. S’emet els divendres a les 8 de la tarda.

Sense passar per alt les noves produccions ni les activitats setmanals, es fixa en les aportacions historiogràfiques més actuals i aprofita els mitjans que avui permeten accedir fàcilment als arxius documentals, per tal de presentar, amb cura i rigor, les noves aportacions que van més enllà d’allò que “sempre s’ha dit”, i també posar a l’abast dels oients alguns fets ara oblidats o desconeguts. Els diferents temes plantejats cada setmana s’acompanyen amb aquella música, procedent d’enregistraments de totes les èpoques, que millor s’avingui al discurs de cada emissió. Malgrat la declaració inicial, La cova del drac considera tota la cultura dintre del seu àmbit pel fet de ser totalment contrari a un món de “capses tancades i aïllades”.

LA COVA DEL DRAC Cultura tradicional amb història, actualitat, rigor i entreteniment Divendres a les 20.00

La Llista del PNDR

LA LLISTA DEL PNDR

Els divendres a les 9 de la nit et presentem per espai de dues hores, les 40 cançons més importants del moment en 120 minuts a La Llista del Per No Dir Res amb en Marc Clapés.

Una llista que cada setmana publiquem al portal musical Pernodirres.cat i que et portem a la ràdio, perquè descobreixis quines són les cançons que més sonen al món. Des dels èxits que lideren les llistes de tot el planeta, fins als temes més populars del nostre país. A La Llista del PNDR tant podràs escoltar Txarango, com Ed Sheeran, Taylor Swift, Green Day o Coldplay.

A més cada setmana et presentarem les últimes novetats, que incorporem a la categoria dels aspirants, els temes que acaben de sortir del forn!

I si et perds algun programa, el pots recuperar al nostre Podcast.

LA LLISTA DEL PNDR La Llista amb més novetats de la ràdio Divendres a les 21.00 hores

La Paparra

LA PAPARRA

La Paparra és el ràdio show setmanal de mestissatge musical de Matadepera Ràdio. Presentat per Dj Trabubu, cada dimecres a les 9 del vespre podreu trobar una selecció de músiques d’arrel i de fusió repartides i nascudes per tot el territori mundial.

Rumba catalana, reggae, rock, ritmes balcànics, swing, ska, afrobeats, hiphop i un llarg etcètera són a els gèneres que podrem trobar al programa, a més de repassar totes els novetats, agenda, entrevistes i interactuació amb els oients.

Aquest any La Paparra celebra la seva setena temporada en antena. Al llarg d’aquests anys i amb més de 200 programes han pogut passar pel programa artistes com La Pegatina, Doctor Prats o La Sra Tomasa entre moltíssims altres. A més de comptar habitualment amb Dj’s de renom nacionals i internacionals per repassar totes les novetats dins el panorama World Music.

LA PAPARRA Ràdio show setmanal de mestissatge musical Dimecres a les 21.00 hores

La Pera

LA PERA

La Pera és un programa fet per joves i enfocat als joves. Un programa que s’emet cada divendres a les 5 de la tarda i on no faltaran els plans de cara al cap de setmana més divertits per fer a Matadepera, Sabadell i Barcelona, recomanacions, seccions per no parar de riure i altres on ens posarem més serisos per parlar d’actualitat. A més, tot això anirà acompanyat d’un tema principal que anirà variant cada setmana.

Som, a més, un programa molt interactiu amb l’audiència a través de les nostres xarxes socials, principalment Facebook i Instagram. Així que no dubteu a enviar-nos missatges i notes de veu per comentar-ho durant el programa!

El programa està format per l’Ester Pagès, la Clàudia Raventós, la Patrícia Capel i la Carla Vidal. Tot i així comptem amb diferents col·laboradors al llarg de la temporada que enriquiran el nostre equip.

Podeu trobar més informació i tots els podcasts a www.laperamatadepera.wordpress.com

LA PERA El programa on parlem de temes que són la pera i altres que toquen la pera Divendres a les 17.00 hores

Matadepera Notícies

MATADEPERA NOTÍCIES

Matadepera Notícies és l’informatiu local. Cada dijous al vespre Albert Beorlegui entrevista alguns dels protagonistes de la setmana que siguin notícia per la vessant associativa, cultural o esportiva del poble. També passen sovint Regidors de l’Ajuntament per explicar les seves actuacions i els representants de l’oposició.

El Matadepera Notícies es completa amb el repàs de les notícies més destacades de la setmana de la que se n’encarrega Pamela Martínez, així com una agenda dels actes més rellevants dels propers dies.

El Matadepera Notícies s’emet cada dijous a les 8 del vespre, es repeteix els divendres a les 7 de la tarda.

MATADEPERA NOTÍCIES Informatiu local Dijous a les 20.00 / Divendres a les 19.00

Només Clàssica

NOMÉS CLÀSSICA

Només clàssica és la proposta de música clàssica de Matadepera Ràdio que s’ha estrenat en aquesta temporada 2017/18. Al capdavant seu hi ha una de les més veteranes col•laboradores de l’emissora, Maria Glòria Farrés, que al llarg de 25 anys ha difós aquesta música a través dels seus programes.

De fet, Maria Glòria Farrés va començar al 107.1 de la FM amb Adagio, que va començar a emetre’s el setembre de 2003 i que al llarg de 18 anys i més de 600 edicions, va acostar la música clàssica i les preferències musicals dels seus convidats als seus oients cada dilluns a les 9 del vespre. Enllestida aquesta etapa, Farrés hi va tornar l’any 2011 amb Gran Auditori, l’audició d’un gran concert cada dijous a la mitjanit. I aquesta temporada, a la mateixa hora, s’enceta Només clàssica, on a cada edició es farà un recorregut musical a través d’una temàtica musical.

El programa compta amb la realització tècnica de l’Albert Beorlegui.

NOMÉS CLÀSSICA La millor música a la mitjanit de dijous Dijous a les 00.00

No pot ser Mentida

NO POT SER MENTIDA

El nopotsermentida és un programa de poesia.

S’emet els dimarts a les 10 de la nit, té una durada aproximada d’una hora i s’hi llegeixen, habitualment, una dotzena de poemes de l’autor que protagonitza l’edició.

Compta també amb seccions més o menys regulars, com “El poema dedicat”, “La nansa, de Marc Masdeu”, “Alto, va dir Moisès –o com a ha de ser un poema per dir-ne que és un bon poema”, i “El concurs”.

L’equip del programa el formen Josep Maria Cistaré, Pere Ejarque i Mireia Sol.

El nopotsermentida és en antena des del desembre de 1998. L’última edició serà la número 2666 –a les acaballes del segle 21, doncs.

NO POT SER MENTIDA NO POT SER MENTIDA Just cau aquell que està dotat per fer-ho Dimarts a les 22.00

Ones de Jazz

ONES DE JAZZ

Ones de Jazz es defineix com un espai musical de jazz, on la música és el principal fil conductor. S’emeten discs de jazz de tots els estils i èpoques, ja siguin novetats actuals com també clàssics de sempre per tal de no perdre els referents dels grans autors. També es fan entrevistes a músics o a gent relacionada amb el món del jazz ja sigui a l’estudi o telefònicament. Periòdicament es fan programes especials monogràfics dedicats a un tema en concret, disc, estil, intèrpret o segell discogràfic.

Estrenat a la temporada 2001/02, és un dels programes més veterans de la graella de Matadepera Ràdio, i van ser premiats com a millor programa de la temporada 2006-2007.

El programa el componen Francesc Gil com a director i realitzador, Francesc Florensa també en la realització, i Pere Ferreras al control tècnic.

ONES DE JAZZ Jazz Dijous a les 22.00

On the Road

ON THE ROAD

On the road va ser una de les darreres propostes musicals en incorporar-se a la graella de Matadepera Ràdio a la temporada 2014/15. Aquesta temporada 2017/18 canvia de dia i horari, ampliant emissió a dues hores: els dilluns de 21 a 23.

Dirigit per Xavi Almirall, On the road porta el millor del rock, blues i folk, tant a nivell local com internacional. El programa consta de dos grans blocs: d’una banda, una entrevista a un grup musical que ens faran un acústic i amb els que anirem descobrint les bandes de l’escena local del Vallés; i de l’altra, les seccions que seran fluctuants, com novetats discogràfiques, històries del rock, les seccions més curioses o alguna d’hilarant.

I no hi falten entrevistes amb organitzadors de festivals i al maig l’intens seguiment de l’Esmolat Rock, el festival de música independent de Matadepera. En resum, dues hores de rock i bon humor per començar al setmana amb bon peu.

ON THE ROAD Dues hores de rock i bon humor Dilluns a les 21.00

Per no dir res

PER NO DIR RES

El Per no dir res encara la seva sisena temporada a Matadepera Ràdio, renovant-se completament. Aquest any ens podeu escoltar els dijous de 17 a 19 amb en Marc Clapés i l’Aran Montero, que deixa el seu rol de becari del programa, per agafar més protagonisme.

Cada setmana portarem alguna entrevista d’actualitat, les curiositats que més ho peten a la xarxa, els vídeos del moment i no deixarem de banda la música i el nostre portal musical per posar-te al dia de tot el que passi!

Tot això i el que pugui anar sorgint, en aquesta temporada tan especial, que celebrem 5 anys i que ho viurem de forma especial al programa.

I com sempre, podràs recuperar els programes a través del nostre Podcast.

PER NO DIR RES Un programa sense etiquetes Dijous a les 19.00 hores

Radioteatre

RADIOTEATRE DE MATADEPERA RÀDIO

Matadepera Ràdio continua aquesta temporada 2017/18 una emissió mensual del seu Radioteatre que ha arribat a la seva sisena temporada i que posa en antena algunes de les millors obres de la dramatúrgia universal. El Radioteatre es posa en antena el darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre.

Escollides i adaptades per Maria Glòria Farrés, els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació van a càrrec de l’Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés. Alguns dels col·laboradors que formen part del quadre d’actors del Radioteatre són Antònia Genescà, Nil López, Ricard Martínez, Albert Puig, Montserrat Santamaria, Natàlia Grandia, Maite Pons, Miquel Maeso o Joan Sala, entre d’altres.

D’entre les obres adaptades n’hi ha d’autors com Marguerite Duras, Josep Maria de Sagarra, Neil Labutte, Lluïsa Cunillé, Joan Oliver, Benet i Jornet, o Joan Alavedra.

RADIOTEATRE DE MATADEPERA RÀDIO Petites i grans obres de la dramatúrgia Últim dimecres de mes a les 22.00

Sonotone

SONOTONE

Sonotone és un programa musical que investiga entre les novetats menys populars de pop, rock, folk, electrònica i hip hop dels nostres dies. Compartim música que no té cabuda en els grans circuits comercials.

A la música hi busquem coratge, imperfecció, risc, emoció i personalitat. Volem oferir una veu diferent i crítica de la música d’avui en un to proper i desenfadat. Compartim aquelles cançons que més ens agraden o que trobem més interessants. Podríem parlar de folk trist, pop intel·ligent, rock obscur o electrònica transgresora. També dels alumnes avantatjats de Bob Dylan, The Velvet Underground, Joy Division o Kraftwerk.

El programa va començar les seves emissions el mes de desembre de 2002, i està dirigit i presentat per Ivan Caparròs amb control tècnic de David Benaiges i amb col·laboracions puntuals d’Angel Palacio.

SONOTONE Explorant el subsòl del pop contemporani Últim dimarts de mes a les 23.00

Stellar Music

STELLAR MUSIC

Una de les novetats de la temporada 2017/18 de Matadepera Ràdio és Stellar Music, un programa presentat i dirigit per Xavier Hernández i que està dedicat als grans compositors de les bandes sonores: John Williams, James Horner, Hans Zimmer, John Barry. Però també als directors que han confiat en ells, siguin Steven Spielberg, George Lucas, James Cameron, o Ridley Scott.

Però a banda de la música d’aquestes grans produccions també hi ha molta música que es produeix per a tràilers de pel·lícules, i que són top ten dels àlbums clàssics de plataformes com iTunes, Amazon o Youtube. Un tipus de música que sorgeix de productores com: Two Steps From Hell, Audiomachine, o Future World Music

L’objectiu del programa? poder compartir amb els oients durant una hora, els dimarts a les 9 del vespre, un tipus de música a reivindicar.

STELLAR MUSIC Música de tràilers i Bandes Sonores Originals Dimarts a les 21.00

Still Waiting

STILL WAITING

Cada dilluns a les 8 del vespre i a Matadepera Ràdio, no et perdis l’Still Waiting, l’espai més alternatiu de la ràdio, presentat per en Marc Clapés. En un món on el pop i el dance ens matxaquen a totes hores, des de l’Still Waiting seguim reivindicant el rock i les seves variants.

Si t’agraden Arctic Monkeys, The Kooks, Blur, Franz Ferdinand, Sum 41, Blink-182, Two Door Cinema Club, Kaiser Chiefs, Kasabian, Queens Of The Stone Age i vols descobrir els nous grups que més estan triomfant, aquest és el teu programa.

El programa va néixer com una secció setmanal del magazine Per No Dir Res, però des de fa un parell de temporades, és un programa propi, que pots recuperar sempre que vulguis a través dels Podcasts.

Still Waiting El so més alternatiu de la ràdio Dilluns a les 20.00 hores